Här finner du information om hur du intresseanmäler och går vidare med en beställning till operatören Zitius, som är den part som bygger nätet. 

1. Gå in på fibertillalla.se och skriv in din Beställ fiber hos Zitius 2cBeställ fiber hos Zitius 1bgatuadress utan nummer, välj adress i listan och sedan eventuellt gatunummer.

Obs! Det är viktigt att skriva det fullständiga gatunamnet med eventuellt trakt- eller gårdsnamn före.

Efter en stund visas en sida med en karta över området.

2. För att intresseanmäla, fyll i namn, epost och telefon. Ett mail skickas sedan med instruktioner hur du går vidare med en beställning.

3. För att beställa, öppna mailet du fick Beställ fiber hos Zitius 4Beställ fiber hos Zitius 3och klicka på länken. Här anger du om du vill signera digitalt via BankID, eller få avtalet på epost, skriva ut det, underteckna och skicka in per vanlig post. Ange personnummer, fastighetsbeteckning, betalningsalternativ, samt eventuella tillkommande anslutningar på fastigheten.

Beställningen är inte bindande förrän du får en bekräftelse på att projektet uppnått tillräckligt antal anslutningar och byggnationen kan starta. Därefter gäller ångerrätt i två veckor enligt distansköpslagen.

Vill du hellre ha en blankett på papper att fylla i och posta kan du ta kontakt med oss så ordnar vi det.


Här är svar på de vanligaste frågorna kring beställningsförfarandet.

Går det fortfarande att beställa?

Det går fortfarande att göra intresseanmälan enligt steg 1 och 2, men då projektet nu är färdigbyggt kommer man troligtvis att få vänta innan Zitius återvänder för en uppsamlingsrunda. Under tiden bör man se till att vara anmäld enligt ovan. Frågor om efteranslutning hanteras av Zitius kundtjänst på 020-118500 och landsbygd@zitius.se.

Hur gör jag om min fastighet ligger utanför projektområdet?

Om din fastighet befinner sig utanför föreningens upptagningsområde är det fortfarande möjligt att göra en intresseanmälan hos Zitius. Vi tror dock att det är större chans att få en anslutning via kommunen och stadsnätet. Mer information och kontaktuppgifter hittar du här.

Problem med att skriva in adressen

Man behöver ange den fullständiga gatuadressen med eventuellt traktnamn och gårdsnamn före. Om den korrekta adressen är t ex Haneberg Tittut Norra 1, går det inte att bara skriva Tittut Norra. Ett tips är att söka på hitta.se om du är osäker.

Hur ser jag om jag har intresseanmält?

Bekräftelsemail är det som gäller för att se om man intresseanmält och beställt. Kontrollera att mailet inte har hamnat i skräpposten.