Fiberutbyggnad i Näshulta

Driftsättning vid Knutstorp

 

I måndags driftsattes de fyra första hushållen i Näshultas fiberprojekt. Peab jobbar vidare med att få fram fiberkabel till kunder inom det blåmarkerade området, dock finns det  några andra ställen där fiberkabel redan finns i slangarna inom rödstreckade linjerna. Trots att fiberkabeln är framme i vid huset, kan det dröja lite innan vi får ihop fibernätet och kan installera hos kund. När vi fått ihop nätet, kontaktar Peab kunden för att boka in ett installationstillfälle. Om allt går som det ska kommer fibern att vara aktiv direkt i samband med installation hos kund, då är det fritt fram att börja beställa tjänster.

Etapp 2 som är sträckan mot Hållet, Hjälmarskogen, Näshulta kvarn är försenat pga ledningsrätt/markavtal, men de närmast Knutstorp på denna linjen kan kopplas på ändå.

Här är en länk hur du aktiverar ditt fiberabonnemang för att kunna surfa när det är installerat hos dig.

Så här kommer du igång med dina tjänster i fibernätet

5 kommentarer

  1. Per-Arne Sahlin. Molyckan

    Vad är tidplanen för Svalboviken med omnejd. Vilken etapp är vi.

  2. Hans Eriksson

    Utbyggnaden av fibern på östra sidan av näshultasjön är den sista etappen. Sjökabeln mellan Barrö och Täppan kommer att läggas i början på Oktober. Grävningen påbörjas förhoppningsvis tidigare, andra etappen ( Knutstorp ,Torp Magda) är färdiggrävd och blåst abonnenterna får avisering om installation v38.

  3. kenneth

    vi har fått klart men har väldigt dålig uppkoppling är det operatören eller något annat som är fel.
    17/26 mbs har vi

    • Michael Bergman

      Ring supporten hos den leverantör som du beställt tjänsten av. De kan hjälpa till att reda ut om det är problem med tjänsten, nätet eller om felet ligger i din egen utrustning.

      Du kan t ex prova att ansluta en kabel direkt mellan dator och fiberuttag för att utesluta eventuella problem med trådlöst/hemmanätverk.

  4. kenneth

    utrustningen var det . tydligen mäter man rakt in i utaget så är det rätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Näshulta fiber

Tema av Anders NorenUpp ↑