Zitius har nu gått igenom det underlag vi lämnat över.

Deras ursprungliga plan var att starta upp en eftermarknadskampanj i Näshulta till sommaren, och man hade då sagt att det också kunde vara möjligt att ansluta kringliggande områden beroende på hur förutsättningarna ser ut. Nu har man svängt om. Tydligen är möjligheterna att gå utanför nuvarande projektområde begränsade då det inte bär sig ekonomiskt pga långa grävsträckor/inget statsbidrag.

Vi har gjort det vi kan för att påverka Zitius men gör nu bedömningen att kommunen och stadsnätet är det bästa kvarvarande alternativet i Näshultas kringområden. Troligtvis blir det kommunen som kommer att få ta huvudansvaret att ansluta hushåll som inte marknaden kan ansluta.

Boende på Katrineholmssidan bör intresseanmäla till Utsikt som har som mål att erbjuda alla i Katrineholms kommun en fiberanslutning.

På Eskilstunasidan är vår rekommendation till boende att organisera sig och jobba vidare med den intresseinsamling som vi påbörjat, och sedan kontakta Eskilstuna kommun och Fibra. Näshulta fiber kommer att stötta på de sätt vi kan. Ta kontakt med Michael Bergman om du vill veta mer.