Efter lite lägre aktivitet över jul och nyårshelgen är nu entreprenörerna i full gång igen.

De sträckor där det återstår grävning är den första etappen från Knutstorp via Hjälmarskogen till Nortorp. Där är ett hinder vid Hållet där det inte gått att trycka under vägen ner mot Knutstorp. Trafikverket har lämnat tillstånd att gräva av vägen men nu är det djup tjäle i vägen. Det är ett stort jobb som tar lång tid efter som vägen måste tinas upp minst tre meters bredd. Vi återkommer med info om när vägen blir avstängd.

Grävningen avslutas idag söder om Näshultasjön, så det är mellan Målsjö och Segerhult som det är kvar att gräva. De killar som blåser fiber är duktiga och har inte haft så stora problem med frusna slangar än.
I fredags var det 35 tomtgrävningar som inte var klara, varav en del beror på tjälade gårdsplaner. Då får de använda lite större maskiner.
Det står vita tält lite varstans i Näshulta, det är de som skarvar fiber i skåpen som behöver vara under tak.

Installation i fastigheter har legat nere sedan före jul, men är planerat till vecka 5 på sträckan Hökärr till Thomastorp söder om väg 214. Vecka 7 kommer de förhoppningsvis och installerar resterande, vi håller tummarna för att övergrävningen vid Hållet är klar då.
Planen är fortfarande att projektet ska vara klart under första kvartalet 2019.

En del som redan har fibern i drift har upplevt att de inte uppnår den hastighet som de har beställt av sin internetleverantör. För att kontrollera hastigheten ska man ha en dator som klarar den hastigheten ansluten med kabel till nätet.
Uppnår man ändå inte rätt hastighet bör ni kontakta internetleverantören.